Beden ve hatta ruh sağlığımız berrak zihnimiz için yediklerimize dikkat etmeliyiz. Diyet değil sağlıklı beslenme alışkanlığı ile hem hastalıkların önüne geçer hem de zihnimizin berrak kalmasını sağlarız. 80-20 oranında temiz beslenme bizim sağlıklı yaş alma prosesimizi destekler. Unutmayın sağlıklı zihin, sağlıklı beden de bulunur.
Sağlıklı beslenme ; sağlığımızı korumak , bağışıklık sistemimizi güçlü hale getirmek ,hastalıklardan korunmak , formda bir beden ile yaşam kalitesinin arttırmak için oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenme sürdürülebilir bir hale getirildiğinde, bedenin sağlığını korur, hastalık riskini azaltır, yaşam kalitesini arttırır. Aynı zamanda kilo kontrolü sağlayarak bedenin iyilik halini arttırır. Sağlıklı bir beden için hepimizin besinleri dengeli tüketmesi gerekir.
Sağlıklı beslenme, katı kurallar, sevdiğiniz yiyecekleri tamamen hayatınızdan çıkarmak, sürekli formda olmak demek değildir. Tam tersi, iyi ve enerjik hissetmek, sağlığınızı iyileştirmek ve ruhunuzun iyilik halini arttırmakla ilgilidir.
Hayatımız boyunca diyet yapamayız ama sağlıklı beslenmeye özen gösterebiliriz. Önemli olan hayatımızdaki dengeyi kurabilmek.
Zaman zaman sevdiğimiz ama bedenimiz için gerekli olmayan yiyecek veya içecekleri de tüketeceğiz. Buradaki kilit nokta sonra ne yapıyoruz?
Ah her şey bitti artık deyip sağlıksız yiyeceklere mi yöneliyoruz yoksa sağlıklı yiyeceklerimizle yola devam mı ediyoruz
İşte denge ve tercih…
Hayatın her safhasında olduğu gibi beslenme konusu da tercihler ve denge den oluşuyor.
Sürdürülebilir bir beslenme için bedenimizi tanımak, anlamak, hatta dinlemek gerekir.
Bedeniniz aslında size işaretleri gönderir sadece onun sesine kulak verin. Kendinizi acımasızca aç bırakmaya, kısıtlı besin grubuyla geçici olacak diyetler yapmaya mahkum etmeyin. Hayatımıza aldığımız her ne ise öncelikle sürdürülebilir olması gerekir. Aksi takdirde başarısı olmak bizi ruhen de mutsuz bireyler haline dönüştürür.
Unutmayın küçük adımlar büyük değişimlere yol açar…
Add a Comment